Zwemroutes

Vernieuwend als we ieder jaar zijn, hebben we in 2020 een uniek zwemparcours uitgezet in het aardse paradijs!

De 3 zwemroutes voeren stuk voor stuk door een adembenemend mooi gebied en een super schone rivier de Roer!
Klik hier voor de interactieve kaart van de routes

De waterkwaliteit is de laatste decennia sterk verbeterd dankzij een intensieve samenwerking tussen vele organisaties als Waterschap Limburg, Provincie en bedrijfsleven, met als resultaat een hele levendige en bijzondere flora en fauna in en om het water.

Iedere deelnemer wordt vooraf geïnstrueerd hoe we met respect omgaan met dit stuk natuur.

Route 750 meter

Route 750 meter

Route 2000 meter

Route 2000 meter

Route 20000 meter

Deze survival-zwemtocht start in Vlodrop en eindigt stroomafwaarts in Roermond.

De deelnemers nemen in teams van 2 personen deel:

1 Teamlid vaart in een 2-persoonskano als begeleider en verzorger van het zwemmend teamlid. Het team moet zelf vooraf voor een voorraad eten, drinken en EHBO-kit zorgen. Ook is het team verplicht een mobiele telefoon (met powerbank) mee te nemen om hulp te kunnen inschakelen als dat nodig mocht zijn.

De organisatie verzorgt de kano's en waterdicht tonnetje om spullen op te bergen. Voor de start zal aan ieder team een telefoonnummer van de centrale post van de organisatie worden verstrekt.

Wisselplaats tijdens 20 km-tocht:

In St. Odiliënberg (na 11 kilometer) is een wisselplaats (bij de kano-aanlegplaats). Daar kunnen de teamleden, indien gewenst, wisselen. Mee informatie volgt onder het kopje " info" .

Is het koppel volledig ingeschreven stuur dan een mail naar ict@roermondcityswim.nl met je teamnaam en de teamleden. Maken wij er een groep van. Leuk om ook een foto mee te sturen en een motivatie waarom jullie 2 samen deze tocht gaan doen. Als we dat allemaal binnen hebben maken wij er een groep van en zie je de groep terug onder het kopje 20KM bij de deelnemers.

Route 20000 meter

Startpunt Vlodrop

Startpunt in Vlodrop bij boerderijwinkel Schurenhof

Wisselpunt St. Odiliënberg

Wisselpunt

Meer Info over de 20 KM klik op deze link.